Tunga lyft

Tunga lyft vid hissdemolering

När en hiss ska demoleras krävs det kraft. Men för att jobbet ska kunna utföras på ett säkert sätt räcker det inte med styrka. Vi jobbar med ett säkerhetstänk som leder till att tunga lyft kan utföras på ett tryggt och smidigt sätt. Vi har lång erfarenhet av hissdemolering och vet hur det otympliga hissmaterialet ska hanteras.

 

Hissdelar är tunga

Anledningen till att hissens olika delar är så tunga är att de är gjorda av material som gjutjärn och stål. Det här är material som krävs för att hissen ska klara av slitage. När vi ska utföra tynga lyft av hissens olika delar använder vi oss av olika verktyg.

Pirra – Vi jobbar ofta med en pirra som är förstärkt och som klarar av 600 kg.

Spännband – Spännbanden är viktiga för säkerhetens skull.

Bärsele – Med bärselen kan vi jobba stadigt och fördela vikt på ett smart sätt.

Eltelfer eller handtalja – När det finns delar som väger mer än normalt tar vi fram dessa redskap. Vi fäster de i schaktet eller i trapphuset. Det fina med till exempel eltelf är att den kan klara omkring 400 kg och att det går att utföra jobbet enbart med en eller två personer.

 

Intressant att veta om ombyggnad av hiss

En ombyggnation av hiss kräver också en hel del lyft. Det är inte alla som är medvetna om att hissens maskinrum normalt sett placeras alldeles ovanför våningen som hissen kan nå. Det här är en layout som leder till att det behövs professionell hjälp för att få upp det tunga hissmaterialet.

 

Smarta jobb är flexibla och smidiga

Vi har jobbat med hissdemoleringar i 10 års tid. Det har gett oss mycket god erfarenhet av arbetet. När du kontaktar oss för att få hjälp med tunga lyft kan vi avgöra vad som kommer att krävas redan på telefon eller via ett kort besök.

Med god förberedelse går det snabbare att ta hand om uppdraget. Vi slösar inte tid på att gissa. Olika hissmodeller innebär också olika arbetsmetoder och det är vi väl medvetna om. Inget uppdrag är för svårt eller otympligt. Vi skräddarsyr bärmetoder efter de möjligheter som finns på plats. Det spar tid!

 

Viktigt för alla med säkerhet

När det gäller tunga lyft är säkerheten A och O. För oss handlar det inte bara om att undvika skador på material och de som finns omkring hisschaktet. Vi har tagit fram arbetsrutiner som är till för att skydda våra medarbetare. De jobbar på ett sätt som tar hänsyn till ergonomi såväl som miljö.

Säkerheten står alltid i fokus. Det är viktigt och något som leder till hissdemoleringar som det går att lita på. Jobbet blir klart på kort tid med goda resultat. Hör gärna av er till oss för att få veta mer om hur vi klarar av de tunga lyften i samband med hissarbeten. Vi svarar gärna på frågor och kan komma på besök för att ge en djupare analys av aktuell hiss och hisschakt.

Kontakta oss!

  • Dra filer hit eller
    Max. file size: 200 MB.
    • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.