Hissdemolering

Demolering av hissar

Vi har god erfarenhet av att riva hissar och lägger stor fokus på säkerhet. Det finns en hel del att tänka på vid demolering av hiss just vad gäller säkerheten. För oss börjar det med ett mycket viktigt besök. Vi går igenom hiss och hisschakt för att lägga upp rätt plan för demoleringen. Det här är också ett tillfälle för er att ställa frågor inför jobbet.

 

Viktigt att tänka på vid demolering av hissar

Efter 10 år av hissdemolering har vi mycket god erfarenhet av hissrivningar. Vi vet vilka frågor som kan dyka upp och ställer dem långt innan rivningen kommer igång. Några viktiga punkter som vi behöver förbereda väl inför rivningsjobbet är:

  • Vi ser på vilka verktyg som kommer att krävas
  • Vi förbereder rätt utrustning för jobbet
  • Vi undersöker om det finns hinder
  • Vi gör upp en god plan för rivningsarbetet

 

Vi har rivit de flesta hissmodeller

Vid det här laget är det få hissmodeller som vi inte har stött på. Vi har erfarenhet av linhissar, lin hydraul, skruvhiss, trumhiss, lyftbord och mer. Vi har genomgått komplett HLR utbildning och har också tagit kurs i heta arbeten och säkra lyft. Kombinationen av utbildning och erfarenhet gör att vi kan jobba säkert och effektivt oavsett hissmodell.

 

Hur kan en hissrivning se ut?

Varje uppdrag är skräddarsytt. Om det till exempel rör en rivning av en linhiss börjar vi med att säkra upp hisskorgen längst upp i schaktet med en kätting och eltelfer. När hisskorgen är säkrad kan vi ställa upp en stötta under motvikten. Vi använder spännband runt motvikten och gejder för att hålla allting på plats.

Hisskorgens tak kommer att fungera som en platå när vi tar oss ner i hisschaktet. Vi river våning för våning på ett systematiskt sätt och blir snabbt klara med jobbet.

Det går alltid bra att kontakta oss för att diskutera hissen som ska demoleras. Vi kan ge tips och råd på telefon och kommer gärna för att se närmre på den aktuella hissen och för att ge en offert.

Kontakta oss!

  • Dra filer hit eller
    Max. file size: 200 MB.
    • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.